Over Het Hand- en Polscentrum

over hand polscentrumHet Hand- en Polscentrum is een multidisciplinair handencentrum van het HagaZiekenhuis.

Iedereen met een aandoening aan hand of pols is met een verwijzing van de huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts welkom in Het Hand- en Polscentrum. Bijvoorbeeld voor klachten veroorzaakt door artrose of reuma, maar ook voor acute zorg na een ongeval of sportletsel, bij aangeboren afwijkingen of pijnklachten die niet een-twee-drie te verklaren zijn.

Speciaal voor kinderen heeft het centrum een dependance in het Juliana Kinderziekenhuis, dat onderdeel is van het HagaZiekenhuis. De zorgverzekeraars vergoeden alle behandelingen.

In Het Hand- en Polscentrum staat voor iedere patiënt een team klaar van gespecialiseerde en ervaren handchirurgen, revalidatieartsen, reumatologen en handtherapeuten. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat uw hand en pols goed functioneren. Het team is in staat u de beste zorg te geven.

Behandeling op maat

Elke aandoening aan hand of pols is uniek. Voor iedere patiënt wordt een behandelplan op maat gemaakt. Op deze manier sluit de behandeling naadloos aan op de individuele behoeften van de patiënt en de medisch noodzakelijke zorg. Om dit te realiseren overleggen handchirurg, revalidatiearts en handtherapeut voortdurend over de chirurgische behandeling, de revalidatie en de nazorg. Indien nodig wordt de behandeling uitgebreid met de inzet van een psycholoog en/of een maatschappelijk werker.