Mariëtte Stroo

Mariëtte studeerde af als Bewegingstechnoloog aan de Haagse Hogeschool (2007). Vervolgens is zij cum laude geslaagd aan de Hogeschool van Amsterdam als Bachelor in de Ergotherapie (2009). In 2013 heeft Mariëtte de opleiding Handtherapie in Utrecht succesvol gevolgd.

Na haar afstuderen is zij verschillende jaren werkzaam geweest bij Handtherapie Nederland en Hand & Pols Revalidatie Nederland. Daarnaast heeft zij een aantal jaren haar eigen praktijk gehad. Sinds november 2018 is zij werkzaam in het Het Hand- en Polscentrum.

Mariëtte is geregistreerd in het specialistenregister ‘Hand-ergotherapie’ van het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT). Sinds maart 2016 is zij gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

 ‘Het is een uitdaging om als hand-ergotherapeut werkzaam te zijn. Het herstel van de stoornis, de cliëntgerichtheid en het functionele aspect van oefen- en spalktherapie worden gecombineerd. Als ergotherapeut adviseer ik waar nodig mensen met betrekking tot hun dagelijkse activiteiten en ben ik in staat aanpassingen zelf te vervaardigen. Hierin komen mijn bewegingstechnologische, ergotherapeutische en handtherapeutische kennis en vaardigheden samen.’