Fenke Aarsbergen

small Fenke

In 1998 studeerde Fenke als ergotherapeut af aan de Hogeschool van Amsterdam, waarna zij is gaan werken in het Maasstad ziekenhuis te Rotterdam. Daar is zij voor het eerst in aanraking gekomen met handrevalidatie. Dit specifieke onderdeel van de revalidatie sprak haar direct aan. Fenke werkt sinds 2006 in het Het Hand- en Polscentrum. In de loop der jaren heeft Fenke verschillende NPI hand- en pols cursussen gevolgd en heeft zij zich gespecialiseerd in het vervaardigen van complexe spalken en handtherapie bij kinderen. Fenke is sinds 2013 gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

 “Handen gebruiken we dagelijks bij vele handelingen. We gebruiken onze handen met communicatie, voelen ermee en gebruiken het als werkinstrumenten in ons dagelijks leven. Bij de handrevalidatie komen als deze aspecten bij elkaar. Anatomische kennis en creativiteit en technische kennis zijn nodig om een handtherapeut te zijn. De veelzijdigheid spreekt mij daarin aan.”

Fenke combineert haar werkzaamheden met werken in een eerstelijns praktijk in Den Haag (Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord).

Fenke Aarsbergen
Handtherapeut/Ergotherapeut