Wat is handrevalidatie?

Handrevalidatie

18handoefeningNa een trauma, ingreep of overbelasting kunt u in aanmerking komen voor handrevalidatie. Uw huisarts, specialist of bedrijfsarts kan u doorverwijzen. In Het Hand- en Polscentrum werken ergo- en fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in hand- en polsletsel.

Een revalidatiebehandeling vindt plaats bij verminderde functie van de hand en/of pols. Handrevalidatie bestaat uit verschillende facetten, niet alleen het geven van oefeningen maar ook controleren van wondgenezing, littekenbehandeling, aanmeten van spalken, bestrijden van zwelling en begeleiden van werkhervatting. Een oefenprogramma door de handtherapeut heeft als doel de functie van de hand te verbeteren zodat de hand bij het gebruik van zelfverzorging, het huishouden, het werk en het uitoefenen van hobby’s weer beter gaat.

Elke aandoening aan hand of pols is uniek. Voor iedere patiënt wordt daarom een therapie plan op maat gemaakt, afhankelijk van uw aandoening komt u één of meerdere malen per week naar ons centrum. Zo nodig wordt de behandeling uitgebreid met psycholoog, maatschappelijk werker of bewegingsagogie. De behandelaars overleggen regelmatig over uw behandeling en de nazorg.

 

Ons centrum heeft een samenwerkingsverband tussen het Hagaziekenhuis en Basalt. Voor meer informatie over Basalt kijk op www.basaltrevalidatie.nl.