Handaandoeningen

Handaandoeningen

Amputatie vinger Botbreuken Buigpeesletsel Carpaal Tunnel Syndroom Carpal Boss Cubital Tunnel Syndroom De Quervain Duimbasis artrose Duimbasisinstabiliteit Dupuytren Enchondroom Ganglion Gebroken middenhandsbeentje Gesloten buigpeesletsel Gesloten buigpeesletsel Glomus Tumor Handversmalling Hypothenar hammer syndroom Mallet finger MCP Slijtage Mucoïd Cyste Neuroom Pip Slijtage Reuma Skiduim Strekpeesletsel Triggerfinger Vinger uit de kom Vingertop letsel Zenuwletsel

De hand is het belangrijkste orgaan om de omgeving te manipuleren, van zeer simpele (het gebruiken van een stok) tot zeer complexe (een draad door het oog van een naald steken) motorische vaardigheden, ook is de hand de belangrijkste bron voor onze tastzin.

De hand heeft in lichaamstaal een belangrijke functie als aanvulling op taal door het maken van gebaren en is voor vele doven van groot belang om te kunnen communiceren in gebarentaal.

Wanneer u uw hand niet meer goed kan gebruiken door een val of slijtage kan dat grote gevolgen voor u hebben. Ons team is gespecialiseerd in aandoeningen van uw hand en vingers.

Tijdens het eerste consult op de polikliniek wordt bekeken welke therapie of advies u nodig heeft. Indien er een poliklinische behandeling mogelijk is, zal dat samen met u gepland worden. Alle voor en nadelen van eventuele behandelingen zullen met u besproken worden. Ook een directe doorverwijzing naar de Handrevalidatie behoort tot de mogelijkheden.

Ga direct naar: