Eelco Dykstra (61) speelt weer cello dankzij ingreep in Hand & Polscentrum

 

Jarenlang werkte Eelco Dykstra (61) als traumachirurg. Tegenwoordig bezoekt hij het ziekenhuis alleen nog als patiënt. Dankzij een ingreep in het Hand & Polscentrum kan hij na 7 jaar zijn geliefde cello weer bespelen. “Ik ben blij dat ik mijn uitlaatklep terug heb.”

Al op jonge leeftijd leert Eelco cello spelen. Hij heeft zoveel talent, dat zijn omgeving er van overtuigd is dat hij het conservatorium gaat doen. Dat loopt anders: Eelco besluit medicijnen te gaan studeren.

Toch blijft de cello een belangrijke rol spelen in zijn leven. Het instrument biedt ontspanning tijdens zijn stressvolle baan als traumachirurg, maar ook in zijn latere carrière als hoogleraar crisismanagement in Washington DC. In die tijd speelt Eelco zelfs cello in de St. John’s Lutheran Church.

Lees verder op de website van Haga ziekenhuis