Direct beeldvormend onderzoek

21rontgen2Het hand-en polscentrum heeft de unieke mogelijkheid om direct in de spreekkamer röntgen diagnostiek te doen. Hierbij kunnen verschillende afwijkingen in beeld worden gebracht en u kunt direct meekijken. Dit geeft een beter beeld en inzicht in de problematiek van uw hand of pols. Ook kan hierdoor sneller een diagnose worden vermoed of uitgesloten worden. Vervolg onderzoek in de vorm van een CT scan/ MRI of kijk operatie zal, indien nodig, daarna afgesproken worden. De reumatoloog werkzaam in Het hand-en polscentrum is gespecialiseerd in echo diagnostiek van de hand en pols. Het is een snel en pijnloos onderzoek, die een vervolgonderzoek met een MRI scan overbodig kan maken.

Mocht er een poliklinische ingreep noodzakelijk zijn, dan kan u via een TV monitor, indien u dat wenst, meekijken met de chirurg.
Indien er een pols/elleboog kijkoperatie wordt uitgevoerd kunt u op het beeldscherm meekijken. Dit geeft een goed beeld van de afwijking en biedt meer inzicht in uw klachten.

Als u een USB stick meeneemt, kunnen wij de beelden van uw kijkoperatie uploaden, zodat u deze thuis nog eens kunt terugkijken.